Kavalkadi-lehti / Syksy 2014

DSC_0001

”Turun Wanhalle Eliakselle Haarakonttori
Wanha Elias on nimensä mukaan nykyään myös Turun vanhin antiikkiliike. Antti Kulmalan vuonna 1998 perustama liike täytti viime vuoden lopulla 15 vuotta ja sen kunniaksi perustettiin Wanhalle Eliakselle Haarakonttori toiselle puolelle kaupunkia. Mielenkiintoista on, että kaupungin vanhimmat liikkeen omistajat taitavat olla alan nuorimpia – kun ensimmäinen liike perustettiin, oli Antti parikymppinen
Haarakonttori ei ole Kulmalan ensimmäinen laajennus, vaan Yrityksiin kuuluu myös osto- ja myyntiliike Kalustepalvelu.
– Kokonaisuus on nyt aika hyvä. Alkuperäinen liike on nk. vanhan koulukunnan antiikkiliike, haarakonttorissa panostetaan sisustukseen, retroon ja vintageen. Osto- ja myyntiliikkeessä liikkuu kaikenlainen käytetty tavara ja muihin liikkeisiin sopiva valikoituu joko Wanhaan Eliakseen tai Haarakonttoriin.
Netti kuvioissa mukana 10 vuotta
Yrittäjien iästä löytyy varmaan myös syy siihen, että verkkopalvelut otettiin käyttöön jo kymmenen vuotta sitten. Tänään yritysten tavarat löytyvät kotisivulta ja tukena on vielä sosiaalinen media. Kotisivuilta löytyvä Hannan blogi on myös paljon seurattu.
– Kaupanteko alkaa usein netissä, josta asiakkaat etsivät jotain tiettyä tuotetta, että kaupat tehdään kuitenkin usein liikkeessä. Sivujen ylläpito vie aikaa, mutta se sujuu hyvin samalla, kun päivystää liikkeessä.
Nuoret näkevät antiikin eri tavalla
Kulmala on perinteinen antiikin kivijalkakauppa – yrittäjiä. Alan messuille ja tapahtumiin kolmen liikkeen hoitamiselta ei ennätä.
– Hyvä tuntuma siihen, kuka palveluitamme käyttää, koska teemme kauppaa samoilla liikepaikoilla.
Toisin, kun usein uskotaan, nuoret eivät ole hyljänneet antiikkiliikkeitä. Nuoriin koteihin esineet päätyvät usein käyttöön ja raffimpi kunto on pelkkää plussaa.
Oman yritystoiminnan aloittaminen perustui kiinnostuksesta alaan, edelleen ennennäkemättömien esineiden kohtaaminen innostaa. Niiden kohdalla joutuu tekemään töitä, että saa selvitettyä – mistä se on kotoisin.
Meriantiikkia hyvin tarjolla
Wanhan Eliaksen valikoimassa on tuotteita, joita tullaan hakemaan kauempaakin.
– Meriantiikki on oikeastaan ainoa osa-alue, johon olemme erikoistuneet.
Antiikissakin mielenkiinnon kohteet vaihtelevat, joskus Arabian- maitokannut vietiin käsistä, nyt se saavat rauhassa odottaa ostajaa.
Yksi tärkeä kriteeri meillä antiikkialan yrittäjinä on; kaikki tavara hankitaan kotimaasta”
-Juhani Krappe päätoimittaja Kavalkadi-

 

Parhaat tuotteet kattamiseen, ruoanlaittoon ja sisutukseen Iittalasta!
Katso koko valikoima ja valitse suosikkisi!