Arvokkaat antiikkipuitteet juhlaan

 

Kokouskartano Villa Wolax sijaitsee Turun kupeessa, Kuusiston kauniissa saaressa upean luonnon keskellä. Wolaxiin on luotu upeat puitteet ja toimivan kokonaisuuden erilaisille tapahtumille ja tyytyväisille asiakkaille. Olipa tarve suuri tai pieni, muuttuu Villa Wolax moneksi aina tarpeen ja toivomusten mukaan.

 

Villa Wolax´in rakennutti aatelismies pankkiiri Johan Oswald Wasastjerna 1899 puolisonsa Johanna Wreden kanssa perheensä kesähuvilaksi Kuusiston läntiseen kärkeen Vuolahden rannalle. Päärakennus on tehty pitsikartanotyyliin, seinät tukevasta hirrestä ja verhoiltu ajan tavan mukaan koristeellisesti. Tilaan kuuluivat lisäksi puutarhurin ja ajurin asuttamat erilliset rakennukset ja maata ympäriltä. Ajan hengen mukaan kesäisin vietettiin vilkasta seuraelämää. Villa Wolaxin puitteetkin rakennettiin perheen statuksen mukaisesti tilavine salonkeineen. Kertoman mukaan myös hyvin tunnettu kirjailija Mika Waltari on vieraillut Wolaxissa kesän juhlien aikaan.

Arvokkaat tunnusmerkit, puistomainen ympäristö ja kartanomaiset vanhat rakennukset on säilytetty muistoina menneistä ajoista. Vuosisataisen Villa Wolax´in terassilta aukeaa viihtyisä ja monimuotoinen merimaisema Vapparnin selälle.

Käy tutustumassa tähän upeaan kartanoon ja sen mahdollisuuksiin osoitteessa:

 www.villawolax.fi