Syksy ja talvi on valaistus aikaa!

 

Heti kun päivät alkavat lyhentyä ja pimeän aika valtaa suurimman osan vuorokaudesta, muistuu mieleen valaistusasiat. Syksyllä on selvästi valaisinmyynnin kovin sesonki, ja tietysti joulun alla halutaan koristaa koti täyteen loistoonsa. Esimerkiksi kristallikruunulla saakin sopivasti ylellisyyttä, vaikka muuten olisikin yksinkertainen sisustus.

Kristallikruunut ovatkin selvästi kasvattaneet suosiotaan jo useamman vuoden ajan, trendinä onkin ollut sisustaa kristallivalaisimilla aijempaa rohkeammin ja kristallia onkin nyt nähtävissä perinteisen olohuoneen lisäksi vaikkapa kylpyhuoneessa. Mutta toki rinnalla pitävät pintansa myös muut valaisimet. Kovasti kiinnostusta tällä hetkellä tuntuu herättävän myös öljy- ja kynttiläkruunut, joilla tunnelmallisen valaistuksen aikaansaaminen onkin itsestäänselvyys.

Yksi kestosuosikeista on jugend-valaisimet, ne pitävät pintaansa yksinkertaisen tyylikkyytensä vuoksi vuodesta toiseen. Ja juuri pelkistetyn muotokielensä ansiosta niitä onkin helppo yhdistää monenlaiseen sisustukseen.

 

Kuvassa upea kristallikruunu, polttokullattua pronssia, 1800-luvun alkupuolelta.

 

 

Käy tutustumassa valaisinvalikoimaan osoitteessa:

www.antiikkiliikewanhaelias.fi